Психолог-8

9-те женски реплики, които мъжете мразят най-много

Реплики

И с какво да бъдат заменени (репликите, не мъжете)

Ето кои девет реплики ще отблъснат мъжа и ще минират разговора още в началото му. Както и съвети от психолозите с какво да бъдат заменени.

 1. „Няма значение, ще се оправя сама”

Когато помолите съпруга си да се обади на водопроводчика за ремонт вкъщи, дайте му време за реакция. Не изисквайте от него да звънне веднага, след което недоволно да се фръцнете с въпросната реплика.

 1. „Трябваше да се досетиш!”

Класическо начало на милиони скандали и скандалчета по света. Психолозите съветват жените да не си тровят нервите с експерименти дали мъжът до тях разчита правилно жестовете им, интонацията и други дребни детайли. Отдавна е доказано, че мъжете не са силни в това. Най-доброто решение е жената да казва в прав текст какво иска.

 1. „Смяташ ли, че тя е секси?”

Наистина ли искате да чуете мнението на мъжа за жена, която очевидно е атрактивна? По-добре не поставяйте мъжа в тази деликатна ситуация, при която той няма правилен ход. Ако наблизо има красива жена, мъжът отдавна я е забелязал. При добро възпитание и повече такт от негова страна, той ще се старае да не поглежда към нея, когато вие сте наблизо, така че не усложнявайте допълнително нещата.

 1. „Трябва да поговорим”

Това са трите думи, които могат да докарат почти до инфаркт (или инсулт) всеки мъж. След тази фраза той едва ли е в състояние да чуе нещо друго, камо ли да води диалог. Ако искате да обсъдите нещо, изберете друго, не толкова зловещо начало на разговора.

 1. „Стегни се!”

С тази обща фраза ще засегнете самочувствието му. Изберете нещо по-конкретно, коментирайте определена случка и дадена негова реакция. Не генерализирайте.

 1. „Разчиствай след себе си, не съм ти майка”

Първата част на изречението е окей, но допълнението за майката разваля всичко. Не намесвайте отношенията на мъжа с майка му. Не правете сравнения между нея и себе си. Това ще отклони разговора в друга посока и може да има неприятни последици. Ако искате мъжът да прибира чорапите си, просто му кажете, но без да споменавате родителското тяло.

 1. „Ти никога…”

„Ти никога не миеш чиниите, не водиш децата на училище и т.н.” е лошо начало на разговор, който цели някаква промяна. С думата „никога” не оставяте възможност на мъжа за реакция. Много по-добре е да започнете с „Ще съм ти благодарна, ако измиеш чиниите тази вечер”. След това му благодарете и ще видите, че той е готов да ви помага повече в домакинството.

 1. „Напоследък качи няколко килограма”

Вместо да намеквате, че тялото му не е в такава форма, както в миналото, по-добре е да се насочите към бъдещето. Предложете му да отидете заедно на фитнес или да направите велопоход през уикенда.

 1. „Пак ли ще излизаш с приятели?”

Не противопоставяйте неговите забавления на брака или връзката ви. Едното не пречи на другото. Дори напротив – двете се допълват. Нека мъжът да разпусне с приятели, това ще го направи по-добър съпруг. Възползвайте се от неговото отсъствие, за да четете книга или да поканите на гости някоя приятелка.


7 въпроса, които ще разкрият истината за брака ви

Задайте си ги и отговорете честно!

БракАко имате чувството, че бракът ви не върви, психолозите съветват да си зададете тези седем въпроса. С тяхна помощ ще конкретизирате и ще разделите на части общото си (и поради тази причина леко мъгляво) усещане за проблем във връзката.

 1. Партньорът ви твърди ли, че няма „никакъв проблем” с връзката ви, докато вие мислите точно обратното?
 2. Съпругът ви смята ли, че вие сте „същинският проблем” с вашите оплаквания и очаквания за нещо по-добро?
 3. Чувствате ли се самотно, въпреки че имате връзка?
 4. Изпитвате ли умора от опитите си да поддържате мира във взаимоотношенията?
 5. Отделяте ли повече време в грижи да направите партньора си щастлив, отколкото за себе си?
 6. Бракът засяга ли достойнството ви по някакъв начин?
 7. Прекарвате ли по-голямата част от свободното си време в мисли за връзката?

Ако отговорът на един или повече въпроси е „да”, бракът ви е в криза. Отделяте повече време и енергия да пазите равновесието, отколкото да развивате връзката и да й се наслаждавате. Споделете тревогите си с брачен терапевт и той ще ви даде съвет как да продължите напред.


Дясната ви ръка показва дали сте предразположени към рак

Един преглед, който може да направите сами в дома си

Британските учени откриха нова техника, която може да показва предразположеността на човек към меланоми и рак. Изследователи от Кралския колеж в Лондон са разработили изцяло нов метод за диагностика. Най-интересното е, че не е нужно да се прави от лекар, а може да се използва във всеки дом.

Какво трябва да направите?

Облечете си потник. Разтворете дясната си длан. Внимателно огледайте цялата ръка и пребройте всички родови петна и ясно оформени бенки, които имате от рамото до върха на пръстите.

Според резултатите в този доклад, ако те са повече от 11, това означава, че по цялото тяло са над 100. А това респективно води до извода, че има риск от образуване на меланоми.

Изследователите обясняват, че броят на невусите по тялото е един от най-важните маркери за риск от рак на кожата.

Защо дясната ръка и каква е връзката с меланома?

Изследванията са установили, че дясната ръка дава най-точна мярка за общия брой на петната и Те се провеждани в продължение на почти девет години, считано от 1995 до 2003 г., с участието на 3594 жени. Изследователите смятат, че този нов метод за диагностика ще помогне на лекарите бързо и точно да идентифицират проблемите на пациентите.
Меланомът е вид рак на кожата, който онколози наричат “черната кралица на туморите” заради неговата ужасна сила. Този вид рак се развива почти светкавична скорост, много бързо дава метастази и може да доведе до трагични резултати.


Ноктопластика

маникюр, педикюр и ноктопластика

Работно време: 9- 19ч.

(без четвъртък) Тел: 0896613010